duminică, 20 iunie 2010

Grupa F: Italia-Paraguay 1-1, Noua Zeelanda- Slovacia 1-1

Zilele lui Chilavert in poarta Paraguay-ului au trecut, dar urmasii marelui portar sunt considerati de specialisti foarte talentati. La acest "Mondial" paraguayenii au venit convinsi ca au cea mai buna generatie din istorie. In meciul cu Italia, campioana mondiala en-titre, au inceput fara vedetele Cardozo si Santa Cruz, dar au jucat un fotbal solid. Italienii, cu o echipa compacta, asezata impecabil in teren, dar fara individualitati, au parut statici si surprinsi de forta adversarului. Dupa ocazia lui Aureliano Torres, acelasi atacant sud-american a centrat excelent pentru fundasul Alcaraz care l-a depasit pe "batranul" capitan Cannavaro si a inscris in minutul 39. Dupa pauza, italienii forteaza si in urma unui corner egaleaza prin De Rossi. Urmeaza incercari repetate de a prelua conducerea, dar rand pe rand Pepe ( de doua ori) si Montolivo nu il pot invinge pe excelentul Justo Villar. Italia incepe ca de obicei, precaut, cu un egal "muncitoresc" in fata unei echipe care are potential si valoare si poate fi o surpriza placuta.
In cel de-al doilea meci Slovacia a intalnit Noua Zeelanda. Favoritii, jucatorii slovaci, au inscris prin Vittek, dupa o centrare a lui Sestak. Cu Skrtel si Marek Cech in aparare si vedeta Hamsik la mijloc, Slovacia e avut victoria in mana, dar in prelungirile meciului Reid egaleaza nesperat.
O grupa echilibrata, in care toate echipele par sa aiba sanse. Totusi, in opinia mea, cele mai puternice echipe par a fi Italia si Paraguay. Si totusi, cu putin noroc pentru slovaci campioana mondiala ar putea chiar sa nu se califice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu