luni, 21 iunie 2010

Grupa H: Chile - Honduras 1-0 , Elvetia -Spania 1-0

Chilienii au asteptat 48 de ani pentru a invinge din nou la un Campionat Mondial. In 1962 reusisera acest lucru chiar pe teren propriu , la editia pe care au organizat-o. Acum, in fata uneia dintre cele mai slabe echipe de la acest turneu ( poate chiar cea mai slaba) au dominat intreaga partida. Au jucat in stil sud american, tehnic si in viteza, cu pase scurte, invaluiri si cursivitate. In minutul 34 au inscris prin Beausejour, jucator cu nume francez ( asemeni lui Albert Fouilloux, care juca pentru Chile in '62). Chilienii au parut capabili sa se califice mai departe, dar lupta se va duce cu Spania si Elvetia.
Cea mai mare surpriza a primei runde s-a consemnat la Durban. Campionii Europei, spaniolii , asteptau un meci dificil impotriva Elvetiei. Dar ceea ce a urmat a fost cu totul neprevazut. Elvetienii au asezat baricade in fata "artistilor" spanioli. Sugrumati de pressing si lipsiti de calmul de altadata , ibericii au inceput fara Fernando Torres, dar cu Iniesta refacut. Xavi , Silva, Xabi Alonso si Villa au desenat insa fara sanse in fata apararii helvete. Dincolo de liniile defensive . Elvetia a beneficiat si de aportul substantial al golkeeper-ului Benaglio. Ratarile s-au razbunat in minutul 52, cand mijlocasul Fernandes a inscris la capatul unei nesincronizari in lant a apararii spaniole. Del Bosque a mizat pe atac in continuare, introducandu-i pe Torres si Navas, dar zidul helvet a fost de neinvins.
In momentul in care scriu aceste randuri, Spania se pregateste de al doilea meci al grupei. Daca vor invinge, esecul cu Elvetia poate fi uitat usor. Campionii Europei raman o forta , iar alaturi de ei eu mizez pe surpriza din Tara Cantoanelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu