luni, 21 iunie 2010

Asteptandu-l pe Messi

Argentina este prima echipa calificata in optimi, dupa un foarte convingator 4-1 impotriva Coreei de Sud. La capatul a doua meciuri, incheiate cu tot atatea victorii, echipa lui Maradona confirma statutul de favorita. Excelent motivator, Don Diego reuseste sa imprime optimism si entuziasm unei echipe caruia nu-i lipseste talentul si valoarea. Hattrick-ul semnat de Higuain si jocul desfasurat de "pume" in al doilea meci pe care l-au disputat la acest "Mondial" dau un moral excelent. Cu Romero in poarta si o aparare compacta, cu Demichelis si Samuel pe centru plus Heinze si Gutierrez pe laterale, echipa argentiana se poate exprima foarte bine pe atac, pasand bine si eficient. Mascherano este cel de la care porneste tranzitia spre ofensiva. Veron , accidentat a fost inlocuit de Maxi Rodriguez, iar Di Maria, Messi, Higuain si Tevez au fost pastrati. De altfel, pastrand un "11" constant Maradona dovedeste incredere in capacitatile acestor jucatori si nu in ultimul rand in alegerile sale. Omogenitatea echipei este de asemenea un lucru ce trebuie remarcat. Samuel a parasit terenul accidentat, dar in locul lui a intrat Burdisso. Schimbarile se fac de obicei post pe post, mai ales in atac Maradona avand pe banca atacanti deosebiti, precum Aguerro sau Milito.
Personal, recunosc (cu surprindere, as spune) ca echipa argentiniana este bine organizata, dovedeste o buna capacitate de efort si are o exprimare echilibrata. Micile deficiente de aparare, venite pe fondul imobilitatii fundasilor centrali si a spiritului ofensiv al "benzilor" este remediabila. Sistemul de joc impus de antrenor, flexibil, transformandu-se intr-un 4-3-3 sau chiar 4-5-1 pe faza defensiva si devenind un letal 3-4-3 pe atac, a dat rezultate. Cel putin deocamdata...Oricum, inaintea ultimului meci al sau in grupa, cu Grecia, formatia sud-americana este calificata in optimi unde va intalni cel mai probabil Mexicul sau Uruguayul.
Cateva cuvinte si despre Messi, de la care se asteapta enorm. A jucat in nota echipei, adica bine spre foarte bine. Ii lipseste golul, dar acesta poate veni curand. Totusi, parca eu inca il mai astept pe Messi cel Mare, catalanul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu